Over Marina

Even kennismaken. Na een ‘vorig leven’ als directiesecretaresse ging in de jaren ’80 een lang gekoesterde wens in vervulling. Studeren! Als kind had ik op de hei bij Hilversum wel eens potscherven gevonden. Volgens mijn moeder waren ze van het mysterieuze klokbekervolk. Met deze vondsten was de kiem voor mijn archeologische belangstelling gelegd. Voor toelating tot de ‘kopstudie’ archeologie was destijds een kandidaats kunstgeschiedenis nodig. De universiteit van Utrecht was een logische keuze, want daar bevond zich toen ook nog een Archeologische faculteit. In die dagen was studeren nog makkelijk te combineren met een job als zomerstewardess bij de KLM. De ideale manier om en route even binnen te kijken in tal van beroemde musea.

Na een opgravingsstage in de provinciaal Romeinse bodem van de Meern, moest ik een afstudeerrichting kiezen. Op de gunstige ontwikkelingen voor archeologen in Nederland (denk aan Leidsche Rijn) was toen totaal geen zicht. En zo studeerde ik in 1985 af als kunsthistoricus met bijvak archeologie. Gelijktijdig behaalde ik aan het Pedagogisch Didactisch Instituut in Utrecht mijn eerstegraads lesbevoegdheid. Een goede basis voor het schrijven en het geven van lezingen over actuele kunsthistorische- en archeologische- onderwerpen, waarover u op deze site kunt lezen.

Als freelancer publiceerde ik in Dagblad Trouw, het Nederlands Dagblad, Geschiedenis Magazine, en Cultoura, het reismagazine van Academische Reizen. Voor deze stichting begeleide ik een reis naar Florence en dagvullende excursies naar actuele tentoonstellingen. Daarnaast heb ik 34 jaar rondleidingen in museum Catharijneconvent gegeven. Voor de Kunstkring Doorn ben ik als bestuurslid actief als programma-commissaris. Sinds kort publiceer ik ook in het online geschiedenis magazine Historiek.

Gedurende het culturele seizoen verzorg ik maandelijks lezingen en besprekingen over actuele tentoonstellingen. Op de pagina ‘Welkom’ vindt u bovendien korte impressies van hetgeen er in museumland te beleven is. Met deze (voor)kennis beleeft u meer plezier bij uw bezoek aan het museum!       

Wilt u een lezing of rondleiding voor een eigen groep, bijvoorbeeld ter gelegenheid van een feestelijke gebeurtenis, een uitstapje of voor een maandelijkse kunst- of museumclub dan doe ik dat met veel plezier. Wilt u mij mailen dan kan dat met het contactformulier.

Geverifieerd door MonsterInsights